Переваги роботи з юридичною компанією

На юридичному ринку представлені різні фахівці: це і самостійно практикуючі юристи, штатні юристи, співробітники юридичних компаній.

В більшості випадків підприємства мають юридичний відділ, що складається з декількох фахівців. Рідше - наймають одного консультанта.

Але все частіше і частіше просліджується тенденція, коли підприємства звертаються за підтримкою в юридичні компанії. Це можуть бути як разові юридичні консультації, так і довгострокове комплексне юридичне обслуговування.

Переймаючи досвід більшості західних компаній, багато підприємців України і власники бізнесу вже усвідомили всі переваги такого ведення бізнесу. Вони пішли по шляху відмови від послуг штатних юристів на користь співпраці з юридичними компаніями. Слід зазначити, що частенько така співпраця виявляється ефективнішою і менш витратною, а також вважається ще й престижнішою.

Зупинимося детальніше на перевагах роботи з юридичною компанією.

КваліфікаціяПерш за все, це кваліфікація. Чому штатний юрист для підприємства часто не краще рішення? Саме тому, що кваліфікація одного юриста не охоплює всі питання, з якими має справу компанія. До того ж керівникові підприємства, який в більшості випадків не є юристом, важко при прийнятті на роботу співробітника-юриста визначити його кваліфікацію.

Юридична компанія – це великий штат висококваліфікованих юристів. При прийнятті юриста на роботу в юридичну компанію йому проводять співбесіду керівники - юристи з великим досвідом роботи, які безпосередньо зацікавлені в підборі кваліфікованого співробітника, оскільки це репутація фірми і її дохід. Ні для кого не секрет, що сумарні знання співробітників юридичної компанії завжди перевищують знання найдорожчого штатного юриста.

Наступна перевага – це зниження витрат на утримання юриста і його робочого місця. Як не парадоксально звучить, але дійсно в більшості випадків співпраця з юридичною фірмою є менш витратною, чим утримання штатного юриста. Як відомо, штатний юрист - це не лише щомісячні витрати на оплату його заробітної плати. Це придбання нового комп'ютера, придбання і щомісячна оплата правових програм, додаткових офісних меблів, канцелярських товарів, повноцінне створення функціонального робочого місця і його подальше обслуговування.

При роботі з юридичною компанією ви не несете всі вищезгадані витрати. Оцінивши свої потреби в юридичних послугах, ви можете домовитися про такий розмір абонентської плати, який буде менший, ніж найменша зарплата штатного юриста, або купувати стільки послуг, скільки вам необхідно, а не оплачувати повний робочий день штатного юриста.

При роботі з юридичною компанією ви платите лише за реально виконану роботу, а не за робочий час штатного співробітника, який часто використовується неефективно. Також в разі ведення судових справ у відповідність з нормами законодавства вартість послуг, яка була сплачена юридичній компанії, відшкодовується за рахунок програвшої сторони – це також дозволяє зменшити вартість судових витрат, а як слідство – послуг юридичної компанії.

КонфіденційністьЩе одна перевага – відсутність проблеми звільнення як такої. Ми вже говорили про те, що дуже часто виникає проблема невідповідності найнятої людини посаді юриста. В цьому випадку слідує неприємний процес звільнення - переговори із співробітником, пошуки формальних підстав, можливі спроби співробітника відновитися на роботі через суд. Далі - пошуки нового кандидата, тривале введення його в справи компанії. При розставанні ж з юридичною компанією ви без пояснення причин просто перестаєте робити замовлення, купувати послуги і платити за них.

Також слід виділити дуже важливу перевагу роботи з юридичною компанією – це конфіденційність. Звертаючись в юридичну компанію, ви будете абсолютно захищені від просочування інформації. Будь то разова юридична консультація або довгостроковий контракт, вся конфіденційна інформація залишиться в стінах юридичної компанії. Вона не попаде ні до ваших конкурентів, ні до ваших співробітників. Адже професіонали юридичної компанії не пліткують про справи своїх клієнтів, оскільки це перш за все репутація юридичної фірми і конкретного юриста.

Вибір юридичної компанії - це також вузька спеціалізація в багатьох правових питаннях, свіжий погляд і думка, яку не побоїться висловити фахівець, вирішення складних правових завдань.

Підводячи підсумки, хочеться відзначити, що у наш час ефективне ведення бізнесу – це робота саме з юридичною компанією. Тому не втрачайте час і гроші, починайте працювати ефективно, кваліфіковано і сучасно вже сьогодні.