Аграрний бізнес

Прийнятим Законом № 67-VIII «Про внесення змін до Закону" Про безпечність та якість харчових продуктів"» дозволено продаж домашнього молока і м'яса на продовольчих ринках.

На додаток, Комітет ВР з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект № 1548 "Про внесення зміни до статті 17-2 Закону України" Про державну підтримку сільського господарства України "(щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів) ".

Законопроект розроблено з метою здійснення держпідтримки середніх і дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть отримати часткове відшкодування вартості будівництва та їх реконструкції. Також до переліку об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодована, планується включити доїльні зали і створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти.

Зокрема, пропонується встановити, що с / г товаровиробникам відшкодовується до 50% вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (у тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів та створених на кооперативних засадах м'ясопереробних підприємств .

Звертаємо, що зараз передбачена компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів з кількістю великої рогатої худоби не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів та птиці - не менше 1 мільйона голів.

Також законопроектом пропонується компенсація в обсязі до 30% вартості закупівлі техніки та обладнання для с / г виробництва, будівництва та реконструкції підсобних підприємств з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.